Vrijdag 23 augustus 2019

Ontdekkingsreis in Pai

10 februari 2012 by dionne  
Filed under Backpacken

Pai, ThailandWie in het noorden van Thailand reist en even weg wil glippen van de drukte van Chiang Mai, zal Pai een geweldige alternatief vinden. Pai ligt ten noorden van Chiang Mai, halverwege Chaing Mai en Mae Hong Son. Een magische bergstreek in de buurt van de grens met Myanmar. Pai ligt in de bergen en is alleen met de bus bereikbaar. Om hier te komen zou je een vliegticket moeten kopen naar Chaing Mai en dan per bus naar Pai moeten doorreizen.

Pai is een klein dorpje dat de avontuurlijke en vermoeide reiziger een beetje rust aanbiedt. Hier kom je geen ‘tuk-tuk drivers’ tegen en kan je overal op je gemak rondlopen. Pai is een erg leuk hippie dorpje en staat ook bekend vanwege de gave jungle trekkings die je er kan doen.

Pai Thailand

Bezienswaardigheden
Niet ver van Pai vandaan kun je zwemmen in de watervallen van Pai. Je kan in Pai een scooter huren om er te komen en ook met een lokale trektocht word je naar de watervallen van Pai gebracht. Verder is er een olifantentocht die je door de oerwouden brengt en bij een tweedaagse tocht verblijf je in een nabijgelegen oerwouddorp, waar je de gastvrijheid van de Thaaise bewoonsters beleeft. Andere bezienswaardigheden zijn de heetwaterbronnen, ‘the Hot Springs’, waar je in een mum van tijd een ei kunt koken.

Niet te vergeten is de ‘Memorial World War II bridge’, een herdenkingsmonument dat over de Pai rivier is gebouwd als herdenking van de gestorvenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is door de inwoners van Pai gebouwd nadat de oorspronkelijke brug verwoest werd door het Japanse leger in 1946. Tevens was de oorspronkelijk brug in opdracht van het Japanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Uitgaan in Pai
Pai is heel traditioneel en wordt gekenmerkt door zijn jeugdigheid, bestaande uit voornamelijk backpackers en Thaise jeugd. Er zijn in Pai een paar café’s, The Buffalo Exchange, the Bamboo Bar, Café del Doi en er is live muziek in café Bebop.

Als je een rustige vakantie wilt, zijn er genoeg last minute vluchten naar Bangkok of Chaingmai en dan met een aantal uren afleggen bergopwaarts in de bus ben je in dit onvergetelijke en mooie dorpje van Pai.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

Gerelateerd

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!